Freelance merchandiser, de schakel tussen klant en aankoopteam

Als freelance merchandiser creëer en realiseer je een meerwaarde voor de winkel en/of merk.

Als freelance merchandiser zorgt u er voor dat de etalages en de winkelvloer er perfect en aantrekkelijk uitzien. Je kleedt elke zone in de winkel aan volgens seizoen of thema, rekening houdend met het imago van de winkel. Op deze manier zorgt u ervoor dat de klanten geprikkeld worden om jou winkel te verkennen. En creëer en realiseer je een sterke meerwaarde voor je winkel of merk. In ons huidige consumenten cultuur draait het niet meer om een product A of B te kopen, maar voor vele mensen is shoppen een leuk tijdverdrijf. Deze wordt ook wel eens window Shopping genoemd.

Aandacht trekken en verleiden

Als freelance merchandiser heeft u hier een belangrijke taak te vervullen. Iedereen slentert graag door de winkelstraten, zelfs op zondag. Een goed uitziende winkel en etalage lokt ongetwijfeld enthousiaste passanten en potentiële klanten. Als je nu een kleding winkel, een Elektro winkel of een krantenwinkel uitbaat, een winkel moet nu eenmaal sfeer een beleving uitstralen. Winkel beleving zorgt voor meer passanten en meer omzet.

Uw Visual merchandising strategie moet aan moedigen. Om te kopen.

Net zoals een goede website moedigt het gebruikers aan om te klikken en te bladeren, de belangrijkste koopwaar van uw displays in uw winkel zijn er om aandacht te trekken van je klanten. In sommige gevallen zullen de mensen zich aangetrokken voelen om naar een winkel te komen om stand-out Visual merchandising zien. Of het nu een berg van teddy beren en tijgers in de Disney Stores is of een opvallende seizoensgebonden scherm. Het zijn de displays en de Visual merchandising acties die de aandacht trekken van je klanten. Thema en seizoen gebonden acties zijn daar een mooi voorbeeld van.( kerstmis, Solden, zomer, enz..)

Merchandising is een visuele verleiding

Visueel aantrekkelijk gepresenteerde producten: het doet (ver)kopen. Klanten willen nu eenmaal geprikkeld worden, genieten, dingen uitproberen, grenzen verleggen. Kortom: klanten willen iets beleven. De juiste look en feel creëren? Dat doet u met behulp van visual merchandising.

Verleiden = verkopen

Zo’n 70% van alle aankoopbeslissingen vindt plaats op de winkelvloer. Om merken en producten onder de aandacht te brengen, moet u de klant verleiden en overtuigen. Door alle zintuigen te prikkelen en een verhaal te vertellen komt de boodschap beter en sterker over. En garandeert u een blijvende indruk.

Ervaring en beleving

Winkelen gaat niet alleen om kopen. Het gaat ook om kijken. Als freelance merchandiser creëert FM projects miniatuurwerelden. Kleine eilandjes waarin de goederen centraal staan. Waar de klant een totaalervaring krijgt. En terugkomt voor meer. Passiecreativiteit en kennis zijn daarbij essentiële elementen.

Een concreet voorbeeld

Of u nu een kledingwinkel, krantenwinkel of elektronicazaak uitbaat, een winkel moet sfeer en beleving uitstralen. Iedereen slentert al eens graag door de winkelstraten, zelfs op zondag. Een goed uitziende winkel en etalage zal ongetwijfeld enthousiaste passanten en potentiële klanten lokken.

De schakel tussen klant en aankoopteam.

Freelance merchandisers hebben een grote verantwoordelijkheid. Ze zorgen voor het juiste product op het juiste moment, op de juiste plaats én in de juiste hoeveelheid. Als trendvoorspellers schatten ze de markt in en werken ze nauw samen met de aankoopteams, die de goederen selecteren.

Ervaren merchandisers zijn belangrijk voor uw onderneming:

  • Ze stellen de prijzen van de goederen in om de winst te optimaliseren.
  • Ze beheren de prestaties van de producten.
  • Ze plannen promoties of, indien nodig, afprijzingen.
  • Ze houden toezicht op leveringen en distributie van de voorraad.
  • Ze zijn de link tussen het aankoopteam en de klant.

Merchandising is meer dan producten presenteren

Slimme retail ondernemers hebben dus meer nodig dan een scherpe prijs of een exclusief product om een ​​verkoop te realiseren. Ze moeten ervoor zorgen dat hun klanten tevreden zijn, ze moeten er voor zorgen dat hun klanten terug komen en dat hun aankopen worden omgezet in loyaal koopgedrag. Een winnende positie in het steeds complexere retail landschap vereist een uitmuntende structurele aanpak. Beginnende met een doordachte aantrekkelijke merchandising, efficiënt aankoopbeleid en stockbeheer, op maat en klant gerichte marketing en promotie campagnes.

Heb jij nood aan een freelance merchandiser?

We informeren u graag over de mogelijkheden van onze dienstverlening. Met onze betaalbare en laagdrempelige visual merchandising expertise zijn wij ervan overtuigd dat we jou en je winkel kunnen begeleiden naar een optimale winkel beleving voor jou en je klanten. Samen zorgen we voor een onvergetelijk winkelbezoek en loyale terugkerende klanten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak online wanneer het best voor je past voor een vrijblijvend intake gesprek.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.