6 Tips om je zomer sales te stimuleren

De zomer, een waaier van mogelijkheden.

Geef je klanten een reden om de shoppen

De zomer kan een moeilijke tijd zijn voor veel retailers en e-commerce websites. Producten verkopen tijdens het zomerseizoen is voor de meeste bedrijven een grotere uitdaging. De zomer heeft de neiging om een vertraging te veroorzaken in de verkoop en omzet.

Om de verkoop in de zomer te stimuleren, moeten bedrijven en ondernemers creatief omgaan om potentiele klanten te overtuigen. Om retailers een handje te helpen zijn hier enkel tips om de verkoop te stimuleren en te verhogen tijdens de zomer maanden.

1. Meer stimuleren tijdens de zomer maanden

Klanten hebben een reden nodig om te shoppen en de zomer geeft ons een waaier van mogelijkheden om de verkoop tijdens de zomermaanden te stimuleren. Stimulansen zoals zomer, vakanties, BBQ, zomer activiteiten, festivals, schoolvakanties, … gekoppeld aan speciale aanbiedingen, gratis verzending, gebundelde producten zijn vaak voorkomende acties die de verkoop kunnen bevorderen.

2. Beloon je klanten

Klanten die winkelen in de zomermaanden moeten beloond worden voor hun uitgaven. Beloningsprogramma’s en speciale behandeling, vip-avonden op de eerste dag van de solden of een lancering van nieuwe collecties kunnen de verkoop stimuleren. Biedt klanten een speciale behandeling, personaliseer acties op maat, geef je klanten het gevoel dat hun loyaliteit gewaardeerd wordt, en je klant zal jou ook waarderen tijdens de zomer acties.

3. Maak meer gebruik van Social Media

Hoewel veel mensen op vakantie zijn in de zomer, zijn ze nog steeds actief zijn op hun favoriete sociale mediakanalen. Campagnes via social media zijn dan ook van cruciaal belang voor retailers en detailhandelaren tijdens de zomer maanden.

4. Creëer zomerse sferen

Een zomerse sfeer creëren in je winkel en website is van groot belang tijdens de zomermaanden. Laat je klanten zien dat je heel wat te bieden hebt tijdens de zomerperiode, desnoods speel in op zomerse of lokale activiteiten om je klanten te overtuigen dat ze bij jou op het juiste adres zijn om hun koopjes te kunnen slaan. Door je etalage, winkeldecoratie en website tijdelijk aan te passen kan je gemakkelijk en relatief goedkoop pottentiele klanten overtuigen om jouw winkel en website te bezoeken.

5. Campagnes die de zomer consument bereikt

Tijdens de zomermaanden reageert de consument anders dan in andere seizoenen van het jaar. Om je klant te bereiken op een efficiënte manier moet men weten wat je klant doet, wil, gaat en staat tijdens de zomermaanden. Een aangepaste campagne via social media of betalende kanalen zijn zeker aan te raden.

6. Optimaliseer je mobiele vindbaarheid

Controleer of u campagnes en uw commerciële acties geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Tijdens de zomermaanden zijn de consumenten vaker van huis, dus de vindbaarheid via mobiele kanalen is zeker een must voor iedere retailer.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.