Social Media Vs Visual Merchandising

Social Media op de winkelvloer

Iedere vorm van Sharen is een plus voor je onderneming.

Social Media: De kracht van de creatieve Visual merchandising en Social Media speelt een zeer belangrijke rol in uw bedrijf. Zeker in een sterk concurrerende markt. Daarom is het essentieel om uw winkelvloer zo aantrekkelijk en boeiend mogelijk te maken. Het creëren van een krachtige weergave hoeft niet veel geld kosten. Het gaat erom te weten wat uw klant wil en wat er om hun aandacht vraagt.

Grote displays zijn een vorm van kunst. Al vele jaren hebben ze het domein van etaleurs, merchandisers en bedrijven  gevuld. Maar gezien de huidige evolutie om de kosten te snijden, zijn retailers verplicht om te improviseren, met behulp van hun verbeelding, creativiteit en de gereedschappen in de directe omgeving.

Uw Visual merchandising strategie moet aan moedigen. Om te kopen.

Net zoals een goede website moedigt het gebruikers aan om te klikken en te bladeren, de belangrijkste koopwaar van uw displays in uw winkel zijn er om aandacht te trekken van je klanten. In sommige gevallen zullen de mensen zich aangetrokken voelen om naar een winkel te komen om stand-out Visual merchandising zien. Of het nu een berg van teddy beren en tijgers in de Disney Stores is of een opvallende seizoensgebonden scherm. Het zijn de displays en de Visual merchandising acties die de aandacht trekken van je klanten. Thema en seizoen gebonden acties zijn daar een mooi voorbeeld van.( kerstmis, Solden, zomer, enz..)

Power boost

Social media echter kan een power boost geven aan jouw Visual merchandising acties. Mensen houden ervan om foto’s te nemen en te delen, of ze nu naast een levend standbeeld van Darth Vader in een toy store staan of naast het logo van de winkel waar ze net gewinkeld hebben. Iedere vorm van Sharen is een plus voor je onderneming.

Dus, als iemand poseert met uw producten, met u, met uw medewerkers, of naast een merchandising display en vervolgens de foto’s post op social media. Dan krijgt u op die manier gratis reclame. Met een beetje geluk bereikt u misschien wel duizenden social media gebruikers die u merk winkel en of product leren kennen.

Niet het einde..

Dit is zeker niet het einde, zorg ervoor dat je onderneming ook aanwezig is op social media! Vraag je klanten om te Liken of om te volgen. Vervolgens Share, Like, comment je klanten op jou social netwerk naar keuze en leert je je klanten beter kennen en creëer een band.

Zorg voor een ongeëvenaarde Shopping beleving voor huidige en toekomstige klanten.

Als visual merchandiser kennen we ons vak

En weten we hoe de aandacht van de consument te trekken en vast te houden. Een visual merchandiser creëert miniwerelden voor de goederen, en biedt de klant een echte totaalervaring. Hij zorgt ervoor dat uw klant een tevreden klant is en blijft. En terugkomt voor meer! FM Projects zorgt voor een onvergetelijk en uniek moment en garandeert een blijvende goede indruk.
Benieuwd naar onze realisaties?  Meer weten over de vele diensten en spannende mogelijkheden?

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.