Visual Merchandising als verkoopstimulans

Visual Merchandising (zoals het presenteren van producten wordt genoemd) is vaak een ondergeschoven kindje. En dat terwijl het je zo veel extra verkoop op kan leveren.

Definitie van Visual Merchandising

Visual merchandising is de praktijk in de detailhandel van het ontwikkelen van plattegronden en driedimensionale displays om de verkoop te maximaliseren. Zowel goederen als diensten kunnen worden weergegeven om hun kenmerken en voordelen te benadrukken. Het doel van dergelijke visuele merchandising is om de klant aan te trekken, te betrekken en te motiveren om een aankoop te doen.
(Bron Wikipedia)

Bijdrage aan de merkstrategie

Visual merchandising draagt bij aan de persoonlijkheid van een merk en de kenmerken die aan het merk zijn gekoppeld. Het ontwerp van de winkel moet dit weerspiegelen als onderdeel van hun merkstrategie voor de detailhandel. Dit omvat de instore omgeving en merkcommunicatie die wordt gebruikt, zoals bewegwijzering en afbeeldingen die in de winkel worden weergegeven.

Deze visuele elementen spelen allemaal een rol bij het opbouwen van een retailmerk en daarom helpen ze een merk zich te onderscheiden van zijn concurrenten, merkentrouw te creëren en zorgt het voor een merk om premiumprijzen op hun producten te zetten.

Een onderdeel van de merkstrategie voor visual merchandising is onderzoek naar de doelmarkt van het merk om uit te zoeken wat de waarden en zelfafbeeldingen van hun klanten zijn.
(Bron Wikipedia)

Zorg dat je klant jou herinnerd zoals jij het wil.

Visueel aantrekkelijk gepresenteerde producten: het doet (ver)kopen. Klanten willen nu eenmaal geprikkeld worden, genieten, dingen uitproberen, grenzen verleggen. Kortom: klanten willen iets beleven. De juiste look en feel creëren? Dat doet u met behulp van visual merchandising.

Klanten aan trekken, klantentrouw te verhogen

Het belang van Visual Merchandising: Vaak kiezen we de optie die meer visueel aantrekkelijk is. Dat is het menselijke Brein, degene dat het best uitziet zal het lekkerste zijn. Door Visual Merchandising is het de kunst om de koopwaar in een winkel, op een wijze weer te geven dat beroep doet op de ogen en de zintuigen van de klant. Dit helpt bij de presentatie van de producten en services op een manier die de venster-winkelend publiek uiteindelijk het kopen van het product bevordert. Visual Merchandising houdt in dat de winkel lay-out, venster visual, promoties en alle andere verkoop bevorderende acties plaats nemen op de winkel vloer.

De Retail business is echter booming deze dagen, samen met de toenemende concurrentiekracht en het internet. Samen met de hoeveelheid opties die klanten deze dagen hebben, is het zeer moeilijk voor jou business om klanten aan te trekken en klantentrouw te verhogen. Een manier om dit te doen is door middel van effectieve VM. Meer en meer detailhandelszaken zijn begonnen met het focussen op de kunst van VM.

Voldoe aan de doelstellingen van de winkel

Het is belangrijk de kracht van visual merchandising te begrijpen. U kunt het gebruiken om de doelstellingen van de winkel te bereiken door gebruik te maken van POS Materiaal, VB-beeldschermen die in het oog springen, gratis vouchers, promoties enz.… Dit zijn slechts een paar van de verschillende elementen die u kunt gebruiken om uw winkel bewustzijn en verkoop via VM te verhogen.
Passie voor creativiteit en design samen met het bedenken van nieuwe ideeën, zijn essentieel om een goede strategie voor visual merchandising.

Heb jij nood aan begeleiding in jouw retail winkel ?

We informeren u graag over de mogelijkheden van onze dienstverlening. Met onze betaalbare en laagdrempelige visual merchandising expertise zijn wij ervan overtuigd dat we jou en je winkel kunnen begeleiden naar een optimale winkel beleving voor jou en je klanten. Samen zorgen we voor een onvergetelijk winkelbezoek en loyale terugkerende klanten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak online wanneer het best voor je past voor een vrijblijvend intake gesprek.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.