Retail audit, een directe impact op verkoop

Meten is weten met een Retail audit.

Retail audit, een directe impact op verkoop

Retail audits: Het uitvoeren van een Retail audit bij merchandising acties is van essentieel belang voor elk bedrijf die wil opbotsen tegen hun concurrenten. Dergelijke audits zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat de producten ook correct worden weergegeven met voldoende stock achter de hand. Als men als field verantwoordelijke in staat is om een grondige audit door de voeren en aan te leveren op een meest efficiënte manier, dan kunnen bedrijven altijd een streepje voor zijn op hun concurrenten en zo nodig marketingcampagnes aanpassen.

Algemeen word aangenomen dat in een merchandising audit de volgende elementen zijn opgenomen:

  • Instore locatie en shelf locatie van het product,
  • beschikbare voordaden,
  • facings,
  • grenzende producten,
  • info grootste concurrenten,
  • promotie,
  • presentatie,
  • marketingmaterialen,
  • enz…

Als retailers dingen over het hoofd zien, heeft het een directe inpak op de verkoop.

De meest effectieve strategieën worden benut.

Indien mogelijk is het ook aangeraden om herhaaldelijk de staat van het gebouw en omgeving, relatie van de medewerkers, speciale promoties mee op te nemen in je audit. Deze spelen een cruciale rol in de shopping ervaring van de consumenten en kunnen het verschil maken als u product wordt verkocht of niet.

Door foto’s van de product locatie op te slaan kan het management op ieder ogenblik de locatie analyseren en zo hebben ze een beter beeld wat er op de retail locatie afspeelt. Het is van vitaal belang om deze gegevens van de merchandising audit regelmatig vast te leggen, zodat u het management kan verzekeren dat de retailer het uitvoeren van de overeenkomsten worden nageleefd en de meest effectieve strategieën worden benut.

Een rapportage over de merchandising activiteiten die op verschillende retail locaties hebben plaats gevonden geven een goed beeld wat er werkt en wat niet. Na het afleveren van een optimale merchandising audit kan het management en organisatie deze bevindingen analyseren en noodzakelijke strategische veranderingen doorvoeren.

Snelle communicatie is van cruciaal belang.

De merchandising audits verminderen niet allen de menselijke fouten, maar het bespaart ook voor bedrijven kostbare tijd en geld. Zo kan de organisatie in staat zijn om hun concurrenten telkens een stapje voor te zijn door de opvolging van marketingcampagnes van de concurrentie en hun eigen marketingcampagnes aan te passen met behulp van de vrijgekomen informatie.

Een retail merchandising audit zijn een ware aanwinst voor bedrijven die op zoek zijn naar concurrentievoordeel om klanten te winnen en te binden.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.