Merchandising consultant

Wat doet een Merchandising consultant

Een Merchandising consultant is een onafhankelijk persoon of bureau die je helpt bij het bepalen van je merchandising strategie voor een detail handelszaak en/of webshops. Het doel is om producten zo te gaan presenteren om klanten te overtuigen om tot een verkoop over te gaan. Anderzijds is een het een lucratieve en creatieve manier om meer mensen naar de winkel te lokken, pottentiele klanten jouw winkelverhaal te vertellen en jou producten te leren kennen. Een merchandising consultant houd zich vooral bezig met instore promoties, visual merchandising , winkelindeling, prijssetting, voorraad beheer en instore locatie.

Met een scherpe blik kansen grijpen

FM Projects brengt met behulp van zijn ‘Retail Store Audit’ en een scherpe blik de kansen van jouw winkel in kaart. Met de resultaten van de ‘retail store audit’ heb je direct alle kennis in huis om direct aan de slag te gaan in jou winkel. De doelstellingen van ieder onderneming veranderen constant, om te voldoen aan de veranderende omstandigheden heeft uw onderneming gedurende de levensduur constant aandacht en bijsturing nodig. Je zult verbaast zijn hoe snel er verbeteringen kunnen gezet worden. De Retail Store Audit heeft zich inmiddels meermaals bewezen met positieve resultaten binnen FM Projects.

Merchandising is een specialisme

Voor sommige retail ondernemers die van start gaan in een nieuwe winkel, zal het inhuren van een merchandising consultant wat extra kosten met zich meebrengen. De toekomstige beloningen en omzetten kunnen de kosten echter rechtvaardigen. De eerste keer een winkel op de juiste manier indelen volgens de regels van de kunst, kan het verschil maken tussen succes en mislukking. Tevens is het goedkoper om jou winkel de eerste keer correct en op de juiste manier in te richten. We hebben tenslotte maar één kans voor een eerste goede indruk!

Product placement & consumenten gedrag

Een merchandising consultant helpt je met de indeling van je winkel, product locatie in de winkel en Promotionele acties op de winkelvloer. Een merchandising consultant is goed thuis in product plaatsing en consumentengedrag datgene waar velen het misschien niet zijn.

Bv: Zo vinden supermarkten het vaak beter om melk in de uiterste hoek van de winkel te plaatsen, wetende dat het een product is dat bijna iedereen op regelmatige basis nodig heeft. Als je klanten opzoek gaan naar melk stuur je ze langs andere producten en promoties van het moment, dan kan deze wande route door de winkel leiden tot meer verkopen.

Studies wijzen uit dat 70% van de aankoop beslissingen door de klant gebeuren op de winkelvloer. Een doordachte winkelindeling, product plaatsing en promotie campagnes op de winkelvloer is dus van cruciaal belang.

Visual Merchandising is meer dan producten presenteren

Slimme retail ondernemers hebben dus meer nodig dan een scherpe prijs of een exclusief product om een ​​verkoop te realiseren. Ze moeten ervoor zorgen dat hun klanten tevreden zijn, ze moeten er voor zorgen dat hun klanten terug komen en dat hun aankopen worden omgezet in loyaal koopgedrag. Een winnende positie in het steeds complexere retail landschap vereist een uitmuntende structurele aanpak. Beginnende met een doordachte aantrekkelijke merchandising, efficiënt aankoopbeleid en stockbeheer, op maat en klant gerichte marketing en promotie campagnes.

Heb jij nood aan begeleiding in jouw retail winkel ?

We informeren u graag over de mogelijkheden van onze dienstverlening. Met onze betaalbare en laagdrempelige visual merchandising expertise zijn wij ervan overtuigd dat we jou en je winkel kunnen begeleiden naar een optimale winkel beleving voor jou en je klanten. Samen zorgen we voor een onvergetelijk winkelbezoek en loyale terugkerende klanten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak online wanneer het best voor je past voor een vrijblijvend intake gesprek.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.