Begeuren: Uniek en onderscheidend

Waarom begeuren?

Een discrete en subtiele geur verleidt

Begeuren:  wetenschappelijk onderzoek bewijst het. Geuren versterken de totaalervaring voor de klant en spelen in op het emotionele. Een ruimte op een discrete en subtiele manier begeuren verleidt. En een tevreden klant geeft meer uit en komt vaker terug. Geuren zijn dan ook zeer krachtige marketingtools.

Duizend-en-één voordelen

Het gebruik van geuren heeft duizenden voordelen, op korte en lange termijn. Enkele voorbeelden:

  • Geuren roepen emoties op.
  • De zintuigen worden positief geprikkeld.
  • De fantasie wordt geprikkeld.
  • De klant voelt zich goed.
  • Een klant die zich goed in zijn vel voelt, geeft meer uit en komt vaker terug.
  • De omzet stijgt.
  • De klantenbinding groeit.

Unieke merkbeleving

Combineert men een geur met een merk, dan krijgt men een unieke merkbeleving en totaalervaring. De klant associeert een geur met een product. En het product met een gevoel van welbehagen. Het resultaat is een positieve merkassociatie en een duidelijke voorkeur voor dat merk. De omzet stijgt doordat klanten langer blijven, vaker terugkomen en meer uitgeven.

Eindeloze toepassingen

Een drukke wachtzaal. Een volle metro. Een lange wachtrij. U herkent het gevoel? Het zijn maar enkele voorbeelden waar geurmarketing kan toegepast worden. Geuren kalmeren. Ze nodigen uit en verleiden. Of ze verfrissen. Enkele van de tientallen mogelijke toepassingen vindt u hieronder.

Banken De financiële sector is een zeer competitieve sector. Klanten behouden is een ware strijd. Geuren kalmeren gestresseerde klanten. En creëren een uitnodigende en inspirerende omgeving.

Kantoren Een tevreden werknemer is een productieve werknemer. Studies tonen aan dat geuren een positieve invloed hebben op efficiëntie en stressvermindering. Want wie werkt nu niet liever in een prettig geurende omgeving?

Hotels Een reiziger of vakantiegast wil zich speciaal voelen. Als hoteleigenaar doet u dan ook al het mogelijke om uw gast op zijn/haar gemak te stellen. Geuren creëren een diepgaande, emotionele band met uw klanten. Voor u het weet heeft de klant bijgeboekt voor een langer verblijf.

Ziekenhuizen Wachten in een wachtzaal. Vaak gespannen en emotioneel. Het is een herkenbare situatie in vele ziekenhuizen. Geuren creëren een rustgevende en comfortabele omgeving. Ze kalmeren en maken een ervaring minder stresserend. De wachtkamer lijkt plots een stuk warmer.

Vervoer Metro. Vliegtuig. Schip. Geurmarketing wordt op ruime schaal al toegepast om een prettig gevoel te creëren. Een exclusieve geur zorgt voor een unieke merkbeleving. Rustgevend, opwindend of inspirerend. En nog veel meer Fitness, casino, bar, supermarkt, retail, ….

De mogelijkheden zijn eindeloos. Net als de voordelen. Voor u en voor uw klant.

Uniek en onderscheidend

Twee extra manieren om u te onderscheiden van uw concurrenten: Meer weten? Contacteer ons gerust.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.