Freelance sales agent fungeert als ambassadeur van jouw merk

Omzetten realiseren en bedrijfsdoelstellingen behalen

Een Freelance sales agent oftewel vertegenwoordiger of commercieel medewerker van een bedrijf trekt nieuwe klanten aan en onderhoud je het contact met de bestaande klanten. Een Freelance sales agent helpt het bedrijf waarvoor hij werkt om de omzet- en winstdoelstellingen te halen. Hoe doet hij dat? Door tijdens verkoopgesprekken producten of diensten aan te prijzen en te verkopen. Hij houdt de markt in de gaten en speelt er slim op in.

Klanten bezoeken en relaties onderhouden

Als Freelance sales agent ga je naar bestaande klanten om de relatie in stand te houden en te kijken of deze behoefte hebben aan andere (nieuwe) diensten van het bedrijf. Je maakt ook afspraken met nieuwe klanten en probeert hen te interesseren in de producten van je bedrijf. Het werk vereist soms degelijke kennis van de verkochte goederen en diensten.

Als ambassadeur van jouw merk

Als Sales agent zijn wij een commercieel medewerker die vaak de baan opgaat voor klantenbezoeken. Bij de functie als Sales agent behoren o.a. de volgende taken tot het takenpakket:

 • marktonderzoek uitvoeren
 • diensten en/of goederen aanprijzen
 • (pottentiele) klanten adviseren en overtuigen
 • klanten ondersteunen
 • offertes opstellen
 • contracten onderhandelen
 • concurrentie opvolgen
 • klachten behandelen of afhandelen
 • presentaties en demonstraties geven
 • rapporteren naar de verantwoordelijke
 • Acties uitwerken en opvolgen
 • …..

Als verlengstuk van de binnendienst

Werken als sales agent betekent dat we naar klanten toe stappen. Soms worden we ondersteund door een verkoper binnendienst die ons dan helpt met de administratie en de aftersales. De commercieel medewerker binnendienst houdt zich vooral bezig met het voorbereidende werk, indien gewenst het eerste contact met de klant en/of de administratieve afhandeling. Het is aan de field sales agent om het gesprek op locatie van de klant te voeren en tot uiteindelijke verkoop over te gaan.

In combinatie met Visual Merchandising

Het oog voor detail is dus als het gaat om visual merchandising, van cruciaal belang. Het presenteren van producten op een nette en geordende wijze, leid je klanten naar en in je winkel. Door de producten zo te presenteren trekt men de aandacht en leid men de klant door de winkel om zo een maximale omzet te behalen. Je klanten zouden in staat moeten zijn om door je winkel te lopen op een zodanige manier dat ze worden blootgesteld aan het maximum aan voorraad. Het uitwerken van een doordachte merchandising strategie kan leiden naar een aanzienlijke return aan klant tevredenheid, winkel en merkbeleving en natuurlijk, meer verkoop!

Rapportage merkpositionering

U mikt op de beste shoppositie. En een mooie presentatie. Dat spreekt voor zich. Maar eens uw producten het magazijn verlaten, varen die zowat op eigen kompas. Weet u precies hoe en waar uw merk op de winkelvloer zal opgesteld worden? Omdat u nu eenmaal niet op al die verkooppunten kunt gaan kijken… Zou het dan niet handig zijn om een extra paar ogen te hebben? Daar waar het allemaal gebeurt. Iemand die heel nauw opvolgt waar en hoe u aanwezig bent. En die bevindingen ook nog in een mooi rapport giet. FM Projects treedt op als ‘merkmonitor’ , uw sensor ter plaatse.

Kiezen voor een freelancer, is kiezen voor een combinatie van ervaring en beleving

Op kritieke momenten jou redder in nood

In de zakenwereld komt soms voor dat je iemand zoekt om je uit de brand te helpen. Laat het niet zomaar voorbijgaan! Jou klant heeft immers, net zoals jij, deadlines of verplichtingen. Dus wendt hij zich tot je met een dringende deadline. Dan is het natuurlijk fantastisch als er een freelancer op dat kritieke moment de ‘redder in nood’ is. Dit levert je een heleboel waardering op, om maar niet te spreken van een uitstekende referentie.

Heb jij nood aan een freelance sales agent ?

We informeren u graag over de mogelijkheden van onze dienstverlening. Met onze betaalbare en laagdrempelige expertise zijn wij ervan overtuigd dat we jou en je onderneming kunnen bijstaan naar een optimale beleving voor jou en je klanten. Samen zorgen we voor een onvergetelijk service en loyale klanten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak online wanneer het best voor je past voor een vrijblijvend intake gesprek.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.