Cross-selling: een interessant spel dat erg winstgevend kan zijn

Slim en doeltreffend

Cross-Selling, wat is dat nu eigenlijk?

Cross-selling: Een dienst of product leveren hoeft dus niet het enige te zijn, waar je omzet mee binnen haalt. Kijk eens goed naar je secundaire producten en hoe deze aansluiten bij je primaire producten. Het is een interessant spel dat erg leuk en winstgevend kan zijn, indien correct geïmplementeerd en uitgevoerd. Door meerdere verwante producten samen te presenteren, trekt men de aandacht van de klant. En prikkelt men hem/haar tot een impulsaankoop.

Cross-selling:

Cross-selling is slim en razend populair. Maar wat betekent het nu juist? Simpel: producten of diensten verkopen die bij het primaire product of de belangrijkste dienst horen. Denk maar aan een Smart Phone waar u een oplader bij verkoopt. Of een shirt en een stropdas bij een nieuw pak.

Andere veel voorkomende varianten zijn:

Deep-selling:

De term Deep-selling betekent niet anders dan dat u meer van hetzelfde verkoop verkoopt over een langere termijn. Om het duidelijk te maken nemen we het voorbeeld van een telecom winkel, een klant komt voor een GSM en neemt er een Prepaid kaart bij, dit is geen eenmalige aankoop maar de klant komt op regelmatige basis terug naar de zelfde winkel om zijn Prepaid kaart te herladen.

Up-selling:

Het verkopen van een duurdere variant is up selling. Om nog eens terug te komen om het voorbeeld van de Telecom winkel, de klant komt naar de winkel voor een GSM maar gaat uiteindelijk naar buiten met een aankoop van een duurdere variant vb. een Smart Phone.

Opvolging vereist

Cross-selling, Deep-selling en Up-selling vereist een nauwgezette opvolging. Belangrijk daarbij is een goede samenwerking met de winkelverantwoordelijke. Op basis van verkoopresultaten, Retail ervaring en feedback past FM Projects het assortiment snel en flexibel aan. Zo vermijdt men bovendien uitputting van de voorraad.

Meer weten over de mogelijkheden over Cross-, Deep- & Up-selling in jou organisatie ?

Wilt u meer weten over de vele voordelen van Cross- Deep- & Up-selling? Neem dan snel contact op met FM Projects. We bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.