Geurbeleving versterkt de totaal beleving

Geurbeleving & Geur Branding

Geurbeleving is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Kernidee: een subtiele, passende geur zorgt voor een betere gemoedstoestand bij de consument. Het resultaat? Een klant komt makkelijker een winkel binnen, voelt er zich sneller thuis, blijft dus langer, koopt meer en komt vaker terug.

Prettig prikkelend

Geurbeleving is niet alleen een prettige geur verspreiden. Het is een combinatie van merkidentiteit, marketing en klantenprofielen. Het kiezen van de juiste geur prikkelt de zintuigen. Licht, geluid en decor worden erdoor versterkt. Men schept bovendien een diepe en duurzame band met de klant.

Waarom begeuren?

Wetenschappelijk onderzoek bewijst het. Geuren versterken de totaalervaring voor de klant en spelen in op het emotionele. Een discrete en subtiele geur verleidt. En een tevreden klant geeft meer uit en komt vaker terug. Geuren zijn dan ook zeer krachtige marketingtools.

Het gebruik van geuren heeft duizenden voordelen, op korte en lange termijn. Enkele voorbeelden:

  • Geuren roepen emoties op.
  • De zintuigen worden positief geprikkeld.
  • De fantasie wordt geprikkeld.
  • De klant voelt zich goed.
  • Een klant die zich goed in zijn vel voelt, geeft meer uit en komt vaker terug. De omzet stijgt.
  • De klantenbinding groeit.
  • …..

Toepassingen

Een drukke wachtzaal. Een volle metro. Een lange wachtrij. U herkent het gevoel? Het zijn maar enkele voorbeelden waar geurbeleving kan toegepast worden. Geuren kalmeren. Ze nodigen uit en verleiden. Of ze verfrissen.

Enkele van de tientallen mogelijke toepassingen vindt u hieronder.

Banken: De financiële sector is een zeer competitieve sector. Klanten behouden is een ware strijd. Geuren kalmeren gestresseerde klanten. En creëren een uitnodigende en inspirerende omgeving.

Kantoren: Een tevreden werknemer is een productieve werknemer. Studies tonen aan dat geuren een positieve invloed hebben op efficiëntie en stressvermindering. Want wie werkt nu niet liever in een prettig geurende omgeving?

Hotels: Een reiziger of vakantiegast wil zich speciaal voelen. Als hoteleigenaar doet u dan ook al het mogelijke om uw gast op zijn/haar gemak te stellen. Geuren creëren een diepgaande, emotionele band met uw klanten. Voor u het weet heeft de klant bijgeboekt voor een langer verblijf.

En nog veel meer Fitness, casino, bar, supermarkt, retail, ….

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden over geurbeleving ?

Uniek en onderscheidend, twee extra manieren om u te onderscheiden van uw concurrenten: Meer weten?

We informeren u graag over de mogelijkheden van onze dienstverlening. Met onze betaalbare en laagdrempelige expertise zijn wij ervan overtuigd dat we jou en je onderneming kunnen bijstaan naar een optimale beleving voor jou en je klanten. Samen zorgen we voor een onvergetelijk service en loyale klanten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak online wanneer het best voor je past voor een vrijblijvend intake gesprek.

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.