5 meest voorkomende missers in winkel presentatie.

Maak van je winkelvloer een inspirerende plek.

#1: De opbouw

Een vaak geziene fout: een winkelpresentatie met de verkeerde opbouw. Artikelen staan lukraak bij elkaar geplaatst. Terwijl dit toch heel simpel op te lossen is. Er zijn namelijk twee types opbouw die direct het oog van de klant trekken. Dat zijn een presentatie in piramidevorm, of een presentatie in herhalingsvorm

Check dus je presentaties in de winkel. Kijk hoe je producten ten opzichte van elkaar staan. En maak een paar kleine aanpassingen wanneer nodig om die piramide of herhaling te creëren.

#2: Communicatiemateriaal

Een winkelpresentatie zonder POS-materiaal is als een uitverkoop zonder korting. Het klinkt handig, maar het werkt niet echt.

Je presentatie heeft communicatiemateriaal nodig. En nee, dan bedoel ik niet dat POS-materiaal wat je van je leveranciers hebt ontvangen.  Gratis is niet altijd goed. Past de uitstraling of de boodschap niet bij jouw winkel of je presentatie, dan doet het communicatiemateriaal van je leverancier meer kwaad dan goed.

Communicatiemateriaal is een vereiste om aankoopprikkels te geven en je presentatie nog een extra impuls te geven. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan “Hoe je POS-materiaal inzet om je omzet te verhogen”.

#3: Thema

Maar gewoon wat producten uit je schappen pakken en daar een presentatie van maken. Geen goed idee. Denk na over welke boodschap je met jouw winkelpresentatie over wil brengen. Werk dus vanuit een thema.

Dat thema kan een bepaalde speciale gebeurtenis zijn, een specifieke productgroep, een kleur of andere zintuiglijke prikkel, …. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe dan ook: kies er eentje. Het maakt je winkelpresentatie vele malen sterker en aantrekkelijker voor je shoppers.

#4: De hoogte

Je artikelen op de grond zetten? Kan, maar dan hoef je niet zo veel van je winkelpresentatie te verwachten. Tenzij je natuurlijk hele grote producten hebt…

Je moet ervoor zorgen dat producten op oog- en/ of grijphoogte staan. Vaak gaat dit fout in winkels. Artikelen staan te laag of te hoog. En dan zien je bezoekers die producten niet. Aanraken en vastpakken mag je al helemaal vergeten.  Controleer dus op welke hoogte je artikelen staan.

#5: Te netjes

Believe it or not, maar een winkelpresentatie die te netjes is trekt geen aandacht. Consumenten durven de producten niet aan te raken. Want ja, iemand heeft net ontzettend zijn best gedaan om alles spic en span te krijgen. En dan ga je er geen rommeltje van maken. Kijk maar eens om je heen de volgende keer dat je in een winkel staat: mensen worden toegetrokken naar die tafel waarvan het duidelijk is dat al meerdere handen die producten hebben aangeraakt. Het is een vorm van sociale bewijskracht.

Moet je dan maar een grote puinhoop van je winkelpresentaties maken? Nee hoor, dat hoeft niet. Zo lang je er maar voor zorgt dat het niet lijkt alsof je er een liniaal langs hebt gelegd bij het maken van je display.

Meer informatie nodig? plan je virtuele afspraak online!

Plan je afspraak online

Plan je afspraak wanneer het best voor je past! Je ontvangt een link voor een virtuele meeting direct in je mailbox.